A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Software voor Bitcoin

Om bitcoins te kunnen ontvangen en uit te kunnen geven, heb je natuurlijk een bitcoin wallet nodig. Deze online portemonnee is heel gemakkelijk te verkrijgen en het downloaden en installeren van de software is dan ook aanzienlijk makkelijker dan de meeste mensen denken.

Op www.bitcoin.org kun je heel gemakkelijk jouw eigen bitcoin wallet downloaden. Vervolgens kun je een BTC-adres toegewezen krijgen en heb je de mogelijkheid zoveel BTC-adressen aan te maken als je zelf wilt. Eigenlijk is dit alle software die je nodig hebt om te kunnen betalen en te kunnen ontvangen in BTC. Zo eenvoudig is het dus. Voordat je er echt helemaal klaar voor bent gaat er nog wel wat tijd overheen, maar dit is tijd waarin je niets hoeft te doen. Het enige wat nodig is, is dat je de computer aan laat staan. Om de software startklaar te maken en jouw wallet te synchroniseren en activeren, is het namelijk nodig de blokken van de transactiehistorie te verwerken en hier gaat nog wel wat tijd overheen. Afhankelijk van de computer kan dit tot enkele uren duren.

Nadat de transactiehistorie is verwerkt, kunnen de gegevens van je bitcoin wallet worden verwerkt. Dit houdt in dat zowel je portemonnee als de eventuele recente transacties kunnen worden gesynchroniseerd met het bitcoin netwerk. Hierna zijn al je gegevens zichtbaar en is dit werkelijk de enige software waarmee je werkt om te kunnen handelen met bitcoins. De software is dan ook meer dan gebruiksvriendelijk en hier is de uitspraak ‘een kind kan de was doen’ zeker van toepassing. In een oogopslag zie je precies wat je betaald hebt, betaald hebt gekregen en wat je saldo is. De software biedt je tevens mogelijkheden om een goede back-up te maken, om online hulp te vragen binnen de support en om diverse instellingen aan te passen.

Belangrijk om te weten is wel dat je de software echt nodig hebt om te kunnen gaan betalen met bitcoins, en uiteraard ook om deze te kunnen ontvangen. Het voordeel is dat je helemaal niets zelf in hoeft te vullen wanneer je dat niet wilt. Je kunt een toegewezen BTC-adres gebruiken en je hoeft je niet te registreren. Indien gewenst kun je meerdere BTC-adressen voor jezelf aanmaken en deze voorzien van een naam die je zelf kiest. Dit vereenvoudigt de administratie als je veel handelt met bitcoins.

Comments are closed.