A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Is een bitcoin een wettig betaalmiddel?

Een bitcoin is een betaalmiddel, dat is zeker. Een wettig betaalmiddel is natuurlijk iets anders. Belangrijk om te weten is ook dat er een groot verschil bestaat tussen wettig en legaal. Een betaalmiddel dat niet kan worden aangemerkt als wettig betaalmiddel, kan wel degelijk volledig legaal zijn. Dit is bij de bitcoin ook het geval. De bitcoin is geen wettig betaalmiddel, maar wel volkomen legaal en geaccepteerd. Waarom is het dan geen wettig betaalmiddel?

Een wettig betaalmiddel is een middel dat in de wet is vastgelegd als middel om producten, diensten en andere zaken mee te betalen. Er is dan ook een verschil tussen een wettig betaalmiddel en een erkend betaalmiddel. Bitcoin is een erkend betaalmiddel en is legaal. Internationaal weet men dat er producten, diensten en andere zaken kunnen worden betaald met bitcoins, maar dit staat niet in de wet, daar het een digitaal betaalmiddel is met een steeds veranderlijke waarde. De waarde gaat namelijk steeds omhoog naar mate er meer van in omloop zijn. Omdat er slechts een beperkt aantal van uitgegeven worden, namelijk 21 miljoen wereldwijd, blijft de waarde ervan stijgen en zal deze niet dalen.

Overeenkomst is een belangrijk punt als het gaat om betalen met de bitcoin. Hier is een goed voorbeeld van te geven. Stel dat je heel graag een computer wilt hebben, maar hier geen geld voor hebt. Je hebt wel een televisie over die je niet gebruikt. Je komt met iemand overeen dat je de computer van deze persoon mag kopen met de televisie. Dit kan gezien worden als een ruil. Je betaalt de computer dus met de televisie. Dit betekent echter niet dat een televisie ook een wettig betaalmiddel is, want dit is het zeker niet. Het draait hierbij dus om de overeenkomst tussen twee personen. Als beide personen blij zijn met de koop op deze wijze, dan kan dit betaalmiddel gewoon worden ingezet. Zo is het ook bij de bitcoin. Voor iemand die niets met bitcoins te maken wil hebben, is het geen betaalmiddel en heeft het ook geen waarde. Mensen die wel graag handelen met bitcoins zien dat zij er veel zaken mee kunnen betalen, en indien gewenst, kunnen de bitcoins worden omgewisseld voor contact geld, dus voor een wettig betaalmiddel. Dit geeft de bitcoin zijn waarde.

Comments are closed.