A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

De 21 miljoen limiet

Vaak wordt er gesproken van de 21 miljoen limiet als het gaat om bitcoins. Wat betekent dit nu eigenlijk? Makkelijk gezegd betekent het dat er slechts 21 miljoen bitcoins in omloop worden gebracht. Echter, dit betekent niet dat er dan direct ook een einde komt aan de handel met bitcoins. Bij het bereiken van de 21 miljoen limiet wordt de bitcoin niet opgeheven en wordt er ook geen stop gezet op het gebruik van bitcoin wallets.

Er worden in totaal 21 miljoen bitcoins in omloop gebracht. Steeds wanneer er een block wordt gevonden door middel van bitcoin mining, worden er een aantal nieuwe bitcoins digitaal uitgegeven in de vorm van een beloning. Op die wijze komen er steeds meer bitcoins in omloop, tot het aantal van 21 miljoen bitcoins. Dit aantal is van begin af aan al vast gesteld en ook als de bitcoin zeer succesvol is, zal er niet worden besloten dat er meer dan 21 miljoen bitcoins worden uitgegeven. Het is een vastgestelde 21 miljoen bitcoin limiet en daar houdt het echt op. Dat is namelijk het idee achter het hele concept.

Limiet is een woord waarbij mensen toch al snel aan een einde gaan denken. Toch betekent de limiet van 21 miljoen bitcoins niet dat er dan ook een einde komt aan het handelen met bitcoins. Zeker niet! Er komt slechts een einde aan het uitgeven van bitcoins. Je kunt ook na het behalen van de 21 miljoen limiet nog gewoon betalen met bitcoins en bitcoins ontvangen. Belangrijk is natuurlijk wel dat de bitcoins niet vastgehouden worden door spaarders, maar voortdurend van eigenaar naar eigenaar gaan.

Wat er gebeurt met de waarde van de bitcoin na het behalen van de 21 miljoen bitcoins is onduidelijk. Totdat het aantal van 21 miljoen bitcoins is bereikt, zal de waarde blijven stijgen. Dit komt omdat de bitcoins schaarser worden. Echter, als er geen nieuwe bitcoins meer worden uitgegeven als beloning voor mining, dan kan dit ook invloed hebben op de waarde van de bitcoins. Naar verwachting wordt de 21 miljoen bitcoins limiet bereikt tussen 2033 en 2040. We zullen dus nog vele jaren moeten wachten voor we zullen weten wat de 21 miljoen limiet met de waarde van de bitcoins gaat doen.

Comments are closed.