A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Hoe veilig is Bitcoin?

Betalen met bitcoins, en het handelen met behulp van bitcoins in het algemeen, is zeker veilig. Er mag zelfs gezegd worden dat bitcoins op veel gebieden veiliger zijn dan andere betaalmethoden en –middelen. Dit heeft vooral te maken met het risico op fraude en diefstal.

Zeker wanneer je vaak iets via het internet koopt, zowel particulier als zakelijk, loop je regelmatig risico’s. Natuurlijk gaan we er allemaal vanuit dat we netjes ontvangen waar we voor betalen, en dat de verkoper onze gegevens niet misbruikt voor andere zaken. Toch, in de praktijk gaat er veel mis. We maken geld over en ontvangen niet waar we voor hebben betaald, het rekeningnummer wordt voor louche doeleinden gebruikt of de identiteit wordt gestolen. Om te voorkomen dat anderen makkelijk onze bankgegevens kunnen zien, kiezen we daarom vaak voor Paypal. Echter, dan is het weer nodig je mailadres te tonen en ook daar kan misbruik van gemaakt worden. Als je hier rekening mee houdt, dan is bitcoin zeer veilig.

Bitcoin is dus veilig voor kopers, maar ook zeker voor verkopers is bitcoins veiliger. Zij lopen niet het risico dat een bankoverschrijving wordt teruggevorderd wanneer het product al verzonden is. Kortom, bitcoin is veilig voor iedereen. Als het bedrag in BTC eenmaal is overgemaakt, dan is hier niets meer aan te doen en het is niet nodig ook maar enige persoonlijke gegevens door te geven. Er wordt namelijk alleen gebruik gemaakt van een code en hier kan niemand anders iets mee.

Ook op het gebied van administratie biedt bitcoin diverse voordelen. Zo is er de mogelijkheid om per overschrijving een unieke code aan te maken, zodat je precies kunt zien welke transactie bij welke actie hoort. Je weet precies waar je bitcoins naartoe gaan en waar de ontvangen bitcoins vandaan komen. Je bent niet afhankelijk van partijen die ertussen staan, maar alleen met de ontvanger of verzender van de bitcoins, welke je wellicht alleen onder zijn of haar code kent. Zo kunnen ook donaties aanzienlijk anoniemer worden afgerond.

Bitcoins zijn veilig, dat is duidelijk. Het gaat hierbij dan wel om het betalen en ontvangen van betalingen met bitcoins. Het kan natuurlijk altijd nog voorkomen dat je bitcoins overschrijft naar een webwinkel, waarna je het product nooit ontvangt. Echter, dit valt onder oplichting vanuit de betreffende webwinkel en heeft niets te maken met onveilig betalingsverkeer. Als betaalmiddel is bitcoin absoluut veilig en betrouwbaar.

Comments are closed.