A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Waarde van geld daalt, waarde van Bitcoins stijgt

De economische crisis; daar weten we alles van. De salarissen stijgen maar minimaal, terwijl de kosten voor de eerste levensbehoeften steeds verder stijgen. Hierdoor blijft er steeds minder te besteden over en komen steeds meer mensen in de problemen terecht. Dan nog niet te spreken over alle bedrijven die het niet meer redden en de werkloosheid die hierdoor steeds groter wordt. Makkelijk gezegd, we kunnen steeds minder met ons geld en dat betekent dat geld steeds minder waard wordt. Dat maakt het enkel nog leuker dat de bitcoin steeds meer waard wordt!

De bitcoin heeft geen vaste waarde. Je kunt niet zeggen dat een bitcoin twintig, vijftig of honderdvijftig euro waard is. Dagelijks, of eigenlijk per minuut en zelfs per seconde, verandert de waarde van de bitcoin. Het leuke is dat de waarde van bitcoin over het algemeen stijgt en dat is heel prettig om te weten als bitcoin bezitter. De bitcoin is niet gevoelig voor inflatie en dit brengt natuurlijk grote voordelen met zich mee ten opzichte van bijvoorbeeld de euro.

Het feit dat de bitcoin in waarde blijft stijgen, heeft vooral te maken met het feit dat er niet eindeloos veel bitcoins zijn. Euro’s worden voortdurend gemaakt en juist omdat er zo ontzettend veel zijn, worden deze steeds minder waard. Van de bitcoins worden er slechts 21 miljoen in omloop gebracht. Dit betekent dat er geen nieuwe bitcoins in omloop gebracht worden wanneer dit aantal bereikt is. Hoe meer bitcoins er in omloop zijn, hoe minder er nog beschikbaar zijn. Dit betekent dat de bitcoins steeds schaarser worden en dat zorgt er weer voor dat de bitcoin in waarde blijft stijgen.

Makkelijker gezegd is het dus eigenlijk zo dat geld in waarde daalt en dat de bitcoin in waarde stijgt. Dit betekent ook dat je dus beter bitcoins dan geld kunt sparen. Gespaard geld wordt immers steeds minder waard, en gespaarde bitcoins worden meer waard. Als je lange tijd bitcoins spaart, dan kun je hier meer van kopen of kun je deze verkopen tegen een hogere prijs in de gewenste munteenheid. Dit komt neer op pure winst door de stijgende bitcoin waarde.

Comments are closed.