A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Anoniem betalen met Bitcoins

Betalen met bitcoins is aanzienlijk anoniemer dan betalen door middel van andere betaalmethodes, als bijvoorbeeld contact, via Paypal of iDeal. Bij deze betalingen wordt er altijd wel iets van jou bekend. Bij een contante betaling wordt uiteraard je uiterlijk bekend, maar op gebied van gegevens geef je hierbij het minst prijs. Bij een betaling middels iDeal of een gewone bankoverschrijving, heeft de ontvangende partij direct de naam en het rekeningnummer die op jouw bankpas staan vermeld en bij Paypal heeft iemand de beschikking over jouw mailadres, waar ook misbruik van gemaakt kan worden.

Betalen met bitcoins is relatief anoniem. Je maakt geen gebruik van je naam, van je bankgegevens, je mailadres of andere persoonsgebonden informatie. Het enige wat je gebruikt bij het betalen en ontvangen van bitcoins is jouw unieke BTC-adres. Dit adres wordt gevormd door hoofdletters, kleine letters en cijfers. De adressen zijn verschillend in lengte, van 24 tot 37 karakters. Dit BTC-adres is werkelijk het enige wat gebruikt wordt bij het betalen met of ontvangen van bitcoins. Handelen met bitcoins is dus anoniem. Echter, dit betekent niet dat het gemakkelijk gebruikt kan worden voor verkeerde doeleinden.

Bitcoins zijn al vaker negatief in het nieuws geweest, en dan vooral omdat er in bitcoins betaald zou worden voor criminele zaken, als bijvoorbeeld de verkoop van drugs. Betalen met bitcoins is anoniem, maar niet zo anoniem dat het helemaal niet te traceren is. Uiteraard wordt er door organisaties op het gebied van wetshandhaving zoveel mogelijk gewerkt aan het traceren van personen die de bitcoins gebruiken voor illegale doeleinden. Als je bitcoins betaalt voor illegale doeleinden, dan kan het heel lang duren, maar uiteindelijk zullen de autoriteiten weten dat deze bedragen bij jou vandaan komen.

Op dit moment is het handelen met bitcoins nog anoniem voor de belastingdienst. Dit wil zeggen dat de belastingdienst geen weet heeft van jouw transacties vanuit jouw bitcoin wallet. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aangeven van de waarde van jouw bitcoins. Je kunt natuurlijk besluiten dit niet te doen, om zo meer voor jezelf te kunnen houden. Echter, naar verwachting komt er een tijd dat de bitcoins niet meer anoniem zijn en dat de belastingdienst zich hierin gaat verdiepen.

Comments are closed.