A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bitcoins in winkels en webwinkels

Bitcoins worden steeds vaker ook gebruikt in webwinkels. In gewone winkels zien we de bitcoins nog niet terug, maar het is zeker niet uitgesloten dat dit in de toekomst wel te gebeuren staat. Laten we ons daarom eens richten op de webwinkels en deze situatie bekijken vanuit het oogpunt van de consument en die van de ondernemer. Wat zijn nu de voor- en nadelen voor beide partijen?

Het is eigenlijk ideaal om als consument in een webwinkel af te kunnen rekenen met je bitcoins. De transactie is snel, eenvoudig en je krijgt ook niet te maken met extra kosten die voor de transactie in rekening worden gebracht. Nadelen zijn dan ook eigenlijk minimaal. Wat wel kan gebeuren, en waar je dus heel goed op moet letten bij het verrichten van betalingen met bitcoins, is dat je geen fout maakt in het BTC-adres van de ontvanger. Het BTC-adres is behoorlijk lang en ingewikkeld, waardoor een foutje zo gemaakt is. Als je een foutje maakt in dit adres, dan komt het bedrag niet aan, maar ben jij het wel kwijt. Zo kan het dus voorkomen dat je bestelling bij de webwinkel niet betaald is, maar jij wel je bitcoins kwijt bent. Met copy-paste kun je dit vaak voorkomen.

Als ondernemer van een webwinkel is het natuurlijk altijd aan te raden de betaalmogelijkheid met bitcoins op te nemen in het aanbod betaalmethoden. Het is toch een extra service die je biedt. Daarnaast is het zo dat je eigen bitcoin rekening steeds verder groeit. Bitcoins worden steeds meer waard. Dit betekent dat je steeds meer verdient aan een product dat al verkocht is. Stel dat je een product verkoopt voor 1 bitcoin en de waarde van een bitcoin is bij verkoop vijftig euro. Over een paar jaar kan de waarde van een bitcoin wel driehonderd euro zijn. Je hebt dan dus eigenlijk al driehonderd euro gekregen voor datzelfde product, dat op dat moment verkocht is voor vijftig euro.

Natuurlijk is er ook wel een nadeel als het gaat om verkopen tegen bitcoin-prijzen. Het is namelijk wat moeilijker om de bitcoin bedragen op te nemen in de administratie dan dat dit bijvoorbeeld bij een bankoverschrijving het geval is. Het is moeilijk om de precieze verkopen en verkoopbedragen bij de houden wanneer je betaald wordt in bitcoins. Dat betekent ook dat het lastiger is om dit aan te geven bij de belastingdienst. Het is dus belangrijk dat je dit allemaal uitzonderlijk goed regelt als ondernemer van een internetwinkel.

Comments are closed.