A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Gaat de overheid Bitcoins verbieden?

Er wordt weleens beweerd dat de bitcoins door de overheid verboden gaan worden, omdat het om een onwettig betaalmiddel gaat. De bitcoin is inderdaad een betaalmiddel dat niet in de wet wordt genoemd. Dit betekent echter niet dat de bitcoin illegaal is. De overheid weet van het bestaan van bitcoins af en heeft deze niet verboden. Het gaat erom dat beide partijen ermee instemmen dat de bitcoin een betaalmiddel is. Als koper en verkoper eens zijn over het feit dat er betaald wordt met bitcoins, dan is er totaal geen probleem en kan de bitcoin legaal dienst doen als betaalmiddel.

Op dit moment zijn bitcoins door de overheid niet verboden. Betekent dit ook dat de bitcoins in de toekomst niet verboden zullen gaan worden door de overheid? Of bestaat er een kans dat de bitcoins door de overheid als illegaal bestempeld gaan worden? Op dit moment kan niemand daar antwoord op geven, zelfs de overheid zelf niet. Inmiddels weten we dat de overheid ook wel eens van mening kan veranderen, dus dat kan ook als het gaat om de bitcoins. Echter, op dit moment bestaat niet de verwachting dat de bitcoins door de overheid geschrapt zullen worden van de lijst legale betaalmiddelen. De verwachting is overigens ook niet dat bitcoins ooit op de lijst wettige betaalmiddelen zal komen. Daarom is het belangrijk om altijd in het achterhoofd te houden dat wettig en illegaal twee heel verschillende zaken zijn.

Naar verwachting zal de overheid zich wel wat meer gaan verdiepen in de bitcoins, in het gebruik van bitcoins en de manier waarop er wordt omgegaan met dit elektronische betaalmiddel. Dit komt vooral omdat de bitcoin zo af en toe eens negatief voorbij komt op het nieuws, doordat het wat eenvoudiger te gebruiken is voor illegale transacties dan andere betaalmiddelen. Dit heeft er niet toe geleid dat het betaalmiddel direct verboden werd, maar het heeft er wel voor gezorgd dat er gezocht wordt naar mogelijkheden om het betalingsverkeer met bitcoins wat transparanter te maken.

Bitcoins worden door de overheid geaccepteerd als elektronisch betaalmiddel. Uiteraard kan niet gezegd worden wat de toekomst zal doen met de bitcoins, maar de verwachting is niet dat de bitcoins door de overheid zullen worden aangemerkt als illegaal in de toekomst. Het zou dan ook erg lastig worden om dit wel te doen, daar zij het aanvankelijk hebben geaccepteerd en het de burgers veel geld en investering zou kosten wanneer het betaalmiddel ineens ongeldig wordt verklaard.

Comments are closed.