A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Verschillende manieren om Bitcoins te minen

Bitcoins minen is een goede manier om bitcoins te verdienen. Echter, het is niet heel eenvoudig, en zeker wanneer je alleen te werk gaat kan het je behoorlijk wat kosten. Het is dan ook aan te raden om deel te nemen aan mining pools, wat je meer op zal leveren dan dat het je kost.

Mining is het oplossen van een rekensom, ofwel het vinden van een zogeheten block, waarvoor je een beloning krijgt. Binnen het bitcoin netwerk vinden talloze transacties plaats en deze moeten allemaal gecontroleerd worden. Goedgekeurde transacties worden vastgelegd in een speciaal bitcoin kasboek, dat ook wel een blockchain wordt genoemd. Het vastleggen en valideren van alle betalingen is mining. Je kunt dus bitcoins minen door je hier mee bezig te houden. Om dit te doen heb je een goede computer nodig of een speciaal voor bitcoin minen ontworpen hardware. Uiteindelijk kost het, hoe dan ook, veel energie om de transacties te valideren en vast te leggen. Juist voor het inzetten van deze energie, stroom, krijg je een beloning. Deze krijg je uitsluitend wanneer je de rekensom hebt opgelost en de block hebt gevonden.

Bitcoins minen is zeker aantrekkelijk. Wel wordt de beloning eens in de zoveel tijd gehalveerd, zodat er minder bitcoins tegelijk in omloop komen. Zo ging de beloning voor mitcoin mining van 50 naar 25 bitcoins. Toch, de bitcoins worden per stuk meer waard, dus uiteindelijk verdien je er niet veel minder mee. De vraag is wel of de beloning de moeite waard is wanneer je dit zet tegenover de energiekosten die je extra krijt bent aan het bitcoins minen. De energiekosten kunnen werkelijk de pan uit rijzen, en juist hierdoor kiezen steeds meer mensen voor bitcoins minen binnen een pool. De inzet wordt dan verdeeld onder meerdere personen, evenals de beloning.

Er zijn dus verschillende manieren om bitcoins te minen, namelijk individueel bitcoins minen en bitcoins minen vanuit deelname aan een pool. Het individueel bitcoins minen levert je een aanzienlijk hogere beloning op, maar kost je ook aanzienlijk meer energiekosten en het is nodig je computer voortdurend te laten draaien, waardoor ook de kwaliteit van je computer sneller achteruit gaat. Bitcoins minen vanuit een pool kost aanzienlijk minder energiekosten, maar je krijgt uiteraard ook slechts een deel van de beloning.

Comments are closed.