A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Waar komen Bitcoins vandaan?

Bitcoins worden niet oneindig gemaakt. Eigenlijk kunnen we ook niet echt spreken van het maken van bitcoins, omdat het een elektronisch betaalmiddel is dat je niet vast kunt pakken. Eigenlijk worden bitcoins dus digitaal uitgegeven en zij komen in de bitcoin wallet terecht, waar je inzicht hebt in je transacties in BTC.

Er worden uiteindelijk 21 miljoen bitcoins uitgegeven, internationaal. Dit betekent ook echt dat er niet meer bij komen wanneer dit aantal in omloop is. Dit zorgt ervoor dat de bitcoin steeds schaarser wordt en daardoor ook steeds hoger in waarde. De bitcoins die in omloop worden gebracht, komen van het minen. Mining is dus een goede manier om bitcoins te verdienen. Mining draait allemaal om het samenvoegen van transacties en het vinden van een zogeheten block. Uiteindelijk komt het neer op een behoorlijk lastig rekensommetje dat zonder computer onmogelijk is. De computer moet dus goed aan de slag om een block te vinden. Heeft jouw computer het block als eerst gevonden, ofwel opgelost, dan ontvang je een beloning. Deze beloning wordt niet door een persoon gegeven, maar bestaat uit nieuwe bitcoins, die dus eerder niet in omloop waren. Zo komen er steeds meer bitcoins in omloop, tot het aantal van 21 miljoen bereikt is.

Veel mensen beschikken niet over een computer waarmee mining mogelijk is. Nieuwe bitcoins verdienen door deze techniek toe te passen is dus niet voor iedereen weggelegd. Je kunt dan deelnemen aan zogeheten mining pools. Hierbij draag je bij aan het proces op de rekensom op te lossen en de block te vinden, maar verbruik je niet zoveel energie en kost het ook niet zoveel tijd dan wanneer je dit alleen zou doen. Uiteraard wordt de beloning ook verdeeld onder de deelnemers in de pool.

Uiteraard zijn er ook nog andere manieren om aan nieuwe bitcoins te komen, buiten het feit dat je ze gewoon kunt kopen natuurlijk. Er is wel wat geduld voor nodig om een leuke voorraad bitcoins op te bouwen en je moet wat acties ondernemen. Zo kun je je bijvoorbeeld registreren op websites waar loterijen worden gehouden. Je kunt dan relatief kleine bedragen BTC winnen, ieder uur of iedere dag. Daarnaast kun je ook wat klusjes voor bedrijven doen om een paar BTC cent te verdienen, als vragenlijsten invullen of bijvoorbeeld advertenties lezen. De vraag is echter wel of de moeite en tijd overeenkomstig is aan wat je ervoor terug krijgt.

Comments are closed.