A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bitcoins zijn niet te traceren

Bitcoins zijn niet te traceren door mensen die ermee handelen. Het enige wat je kunt zien in je wallet, is waar je bitcoins vandaan komen en waar deze naartoe gaan. Echter, hierbij worden geen mailadressen, namen of andere persoonsgebonden gegevens bij vermeld. Als iemand jou betaalt in bitcoins, dan hoef je alleen jouw persoonlijke BTC-adres door te geven. Deze persoon komt dus niets meer over jou te weten dat je persoonlijke bitcoin adres, waar een ander werkelijk helemaal niets mee kan. Hierdoor zijn bitcoins niet te traceren door mensen die de bitcoins ontvangen of verzenden.

Dat bitcoins niet te traceren zijn betekent eigenlijk dat het betalen met bitcoins relatief anoniem is, doordat er geen gebruik wordt gemaakt van persoonlijke gegevens. Toch kan er niet gezegd worden dat het handelen met bitcoins volledig anoniem is. Eigenlijk zou het ook niet heel positief voor de wereld uitpakken wanneer een betaalmiddel wel volledig anoniem wordt, vooral omdat dit op de eerste plaats criminele handelingen uitlokt. Bitcoins zijn niet zomaar te traceren, maar als het echt moet, en met het nodige werk, is het wel mogelijk om te achterhalen waar een bepaald bedrag in BTC vandaan komt. Uiteindelijk zullen de autoriteiten naar alle waarschijnlijkheid meer toegang hebben tot mogelijkheden om bitcoins te traceren.

Veel mensen vragen zich af of bitcoins te traceren zijn door bijvoorbeeld de belastingdienst. Je zou je natuurlijk kunnen afvragen waarom mensen zich dit afvragen, maar naar het antwoord is natuurlijk wel te raden. Het zou natuurlijk een ideale manier zijn om geen belasting over je vermogen te hoeven betalen, wanneer je vermogen zich in een bitcoin wallet bevindt. Op dit moment is het inderdaad zo dat de belastingdienst bitcoins niet kan traceren. Echter, de verwachting is toch wel dat hier verandering in zal komen en dat de belastingdienst energie zal steken in mogelijkheden om de bitcoins wel te traceren. Het is dan ook niet aan te raden de belasting te proberen te ontduiken door gebruik te maken van bitcoins. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je vermogen in bitcoins aan te geven bij de belastingdienst.

Bitcoins zijn niet zomaar te traceren, maar juist omdat dit toch enige criminaliteit uitlokt zal er zeker worden gewerkt aan mogelijkheden waarmee de bitcoins makkelijker te traceren zijn. Het is dan ook niet gegarandeerd dat de bitcoins altijd relatief anoniem en niet te traceren zullen blijven.

Comments are closed.