A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Wat heb je nodig voor Bitcoin mining?

Bitcoin mining is een ideale manier om bitcoins te verdienen. Niet omdat het zo eenvoudig is, want dat is het eigenlijk helemaal niet, maar omdat je een leuke beloning krijgt als je succesvol blocks vindt. Het gaat dan ook allemaal om het vinden van ‘het gouden ei’ en dit levert je een beloning op. Bij bitcoin mining is het de bedoeling dat je gemaakte betalingen binnen het bitcoin netwerk vastlegt en valideert. Samenvoegen tot een rekensom en op die manier een block vinden die je een beloning in BTC oplevert. Dit is natuurlijk slechts de verkorte uitleg van bitcoin mining. Wat heb je nu precies nodig voor bitcoin mining?

Op de eerste plaats heb je hardware nodig. Voorheen was een gewone computer meer dan voldoende voor bitcoin mining, maar tegenwoordig heb je hier lang niet meer voldoende aan. Voor bitcoin minig heb je meerdere grafische kaarten nodig, ook wel GPU’s genoemd, of je moet gebruik maken van speciale bitcoin mining hardware. Deze hardware moet je natuurlijk aanschaffen en juist omdat je er aanzienlijk mee kan verdienen, is de prijs van deze hardware niet bepaald aantrekkelijk. Toch, het is een eenmalige investering die je binnen relatief korte periode terug verdiend kan hebben.

Naast de hardware heb je ook de juiste software nodig voor bitcoin mining. Deze software is gewoon online te downloaden. Hierbij download je een software client. Hiervan zijn diverse versies beschikbaar en er zijn nog altijd nieuwe in ontwikkeling. Van sommige software wordt zelfs ook een applicatie gemaakt voor op je iPhone of SmartPhone. Echter, bitcoin mining kan niet via je mobiele toestel.

Vind je dit allemaal net wat te kostbaar of te ingewikkeld voor bitcoin mining? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor bitcoin mining vanuit een zogeheten mining pool. Hiervoor heb je niet veel nodig, namelijk alleen een account bij de betreffende mining pool. Het is wel belangrijk dat je goed let op de betrouwbaarheid van de pools voor bitcoin mining. Je kunt via verschillende manieren terecht komen bij mining pools. Zo zijn er speciale websites die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van mining pools, maar je kunt ook via diverse advertentiesites terecht komen bij een goede mining pool. Soms is het wel nodig eerst iets in te leggen voordat je kunt deelnemen.

Comments are closed.