A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

BTC sparen, doen of niet?

We kunnen er lang of kort over praten; sparen is altijd goed. Wie spaart, die heeft wat. Dat gaat natuurlijk op wanneer het gaat om euro’s, maar ook wanneer het gaat om bitcoins. Je spaart dan niet in EUR, maar in BTC. De bitcoin heeft steeds een andere waarde en deze waarde stijgt. Je kunt er producten en diensten mee betalen, donaties mee maken, maar je kunt het ook sparen.

Of het verstandig is om bitcoins te sparen, dat is afhankelijk van hoe je het bekijkt. Er zijn veel mensen die veel vertrouwen hebben in de bitcoin en ook alle vertrouwen hebben in het maken van winst met dit digitale betaalmiddel. Aan de andere kant zijn er ook sceptici die meer risico’s zien.

Als je besluit bitcoins te sparen, dan kan dit zeker in je voordeel werken. Je kunt bitcoins kopen tegen een bepaald bedrag en je kunt ze over enkele jaren verkopen tegen een aanzienlijk hoger bedrag. Dit betekent dat je er een leuke winst uit kunt halen, zeker wanneer je een groter aantal bitcoins in je bezit hebt. Bitcoins sparen is dan ook aantrekkelijk als je ervan uit kan gaan dat er niets mis kan gaan. Helaas heb je niet de garantie dat er niets mis gaat en de risico’s zijn voor een groot deel ook je eigen verantwoordelijkheid.

In het bitcoin netwerk bestaan geen derde partijen, als banken of instellingen. Dit betekent dat je zelf de volledige controle hebt over je transacties en je spaarsaldo. Dit betekent echter ook dat je zelf de volledige verantwoording draagt. Stel dat je tien bitcoins spaart in een online wallet. De website kan crashen of gewoon opgeheven worden, waardoor de kans bestaat dat je wallet verloren gaat inclusief de bitcoins die je hebt gespaard. Als je de bitcoins spaart in een wallet op je pc, en je maakt geen back-up, dan kan je alles verliezen wanneer je computer kapot gaat of gestolen wordt. In geval van diefstal bestaat er zelfs de mogelijkheid dat de dief gebruik gaat maken van jouw spaarsaldo of dat deze de bitcoins laat uitbetalen in euro’s.

Kortom, er zitten zowel voordelen als nadelen aan bitcoins sparen. De risico’s zijn aanwezig, maar heb je ook voor een groot deel zelf in de hand. Hoe beter jij met je spaarsaldo omgaat, hoe groter de kans dat het succesvol voor je uit zal pakken als je bitcoins spaart. Denk hier goed over na voordat je eraan begint.

Comments are closed.