A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bitcoin wisselkantoren

De populariteit van de bitcoin zou doen vermoeden dat er inmiddels ook al heel veel bitcoin wisselkantoren uit de grond geschoten zijn, maar niets is minder waar. Natuurlijk zijn er internationaal gezien wel heel wat bitcoin wisselkantoren, maar in vergelijking tot de omvangrijkheid van de bitcoin zelf stel dit eigenlijk helemaal niet zoveel voor. Hier zijn natuurlijk ook belangrijke redenen voor te noemen.

Een bitcoin wisselkantoor opzetten is een behoorlijk tijdrovende onderneming, waarbij ontzettend veel geregeld moet worden en een aanzienlijke investering nodig is, zowel op tijdgebied als financieel. Bitcoins zijn moeilijk te traceren en dat betekent dat de bitcoin wisselkantoren ook te maken hebben met bedragen die moeilijk te onderbouwen zijn. Hier wordt de belastingdienst niet erg vrolijk van en dat betekent dat de eigenaar van een bitcoin wisselkantoor heel goede afspraken moet maken met de belastingdienst. Tevens is er een bankvergunning nodig om een bitcoin wisselkantoor te mogen starten en deze is niet heel eenvoudig te verkrijgen.

Bitcoin wisselkantoren zijn, juist door de grote hoeveelheden minimaal onderbouwde bedragen, toch behoorlijk gevoelig voor criminaliteit. Dit betekent dat er gezorgd moet worden voor een meer dan goede beveiliging op alle vlakken. Wanneer het systeem crasht en er geen goede back-up bestaat, dan zijn alle bitcoins verloren en is er helemaal niets meer. Dit weten internetcriminelen ook en zij zullen hun pijlen als eerst richten op de bitcoin wisselkantoren.

Tot slot is ook het regelen van het financiële verkeer niet zo eenvoudig als dat bij reguliere wisselkantoren het geval is. Normaliter kan er gebruik worden gemaakt van de meest bekende betaalmethoden, als Paypal, iDeal en Visa. Echter, Paypal heeft aangegeven niet te willen meewerken aan transacties die in verband staan met de bitcoins. Dit betekent dus dat deze betaalmethode direct al afvalt. iDeal heeft overigens aangegeven dat zij wel meewerken aan transacties op het gebied van bitcoins, dus bitcoin wisselkantoren kunnen wel gebruik maken van hun services. iDeal heeft hier een goede reden voor, namelijk dat zij meewerken aan alle transacties die volgens de wet legaal zijn, en bitcoins zijn legaal als betaalmiddel.

Bitcoin wisselkantoren hebben te maken met voorraden, waar reguliere wisselkantoren niet mee te maken hebben. Dit betekent dat je bij een bitcoin wisselkantoor je euro’s kan omwisselen voor een aantal bitcoins, zolang de voorraad strekt. De andere kant op, je bitcoins omruilen voor euro’s, is in de meeste gevallen wel onbeperkt. Het wisselkantoor kan hierdoor namelijk de voorraad bitcoins verder opbouwen.

Comments are closed.