A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

BTC-adressen

BTC-adressen kunnen goed worden vergeleken met rekeningnummers. De BTC-adressen zijn namelijk gekoppeld aan de bitcoin accounts en worden gebruikt om bitcoins te betalen en te ontvangen. Iedereen heeft een eigen adres en het is mogelijk om voor diverse transacties meerdere, unieke BTC-adressen aan te vragen. Zo blijven de transacties voor jezelf ook wat overzichtelijker.

De BTC-adressen zijn helaas niet zo gemakkelijk te onthouden dan de rekeningnummers van de bank. Het lijkt dan ook niet te doen om het complete BTC-adres uit je hoofd te leren, zoals je je rekeningnummer en pincode vaak wel uit je hoofd kent. Dit heeft als voordeel dat iemand anders ook niet makkelijk jouw persoonlijke BTC-adres kan onthouden en ook zeker niet kan kraken. Het nadeel is dat je zelf altijd een notitie moet maken, zodat je jouw BTC-adressen kan doorgeven aan mensen die jou in BTC willen betalen. Uit je hoofd leren is niet aan te raden, tenzij je absoluut zeker weet dat je nooit een foutje zult maken. Als er namelijk een letter of cijfer verkeerd staat, dan komt het geld dat jij moet ontvangen bij een ander terecht. Transacties zijn onomkeerbaar, dus als jij een foutje maakt in het doorgeven van je BTC-adres, dan ben je dit geld gewoon kwijt.

BTC-adressen worden ook wel ontvangstadressen genoemd. Als je zelf bitcoins wilt overmaken naar iemand anders, dan heb je dus zijn of haar ontvangstadres nodig. Als je zelf door iemand betaald wilt worden in bitcoins, dan moet je jouw BTC-adres doorgeven aan deze persoon. BTC-adressen bestaan uit 24-37 karakters en zijn dus behoorlijk lang. Deze ontvangstadressen worden samengesteld uit een combinatie van letters en cijfers. Onder de letters wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen gewone letters en hoofdletters. Zo is een BTC-adres dus behoorlijk ingewikkeld. Om geen fouten te maken in het doorgeven van je BTC-adres is het aan te raden deze eenmalig goed over te nemen in een document en deze op te slaan, zodat je in het vervolg copy-paste kunt gebruiken.

Het is heel eenvoudig om betalingen te doen via een BTC-adres. Je hoeft slechts twee dingen in te vullen, namelijk het BTC-adres van de ontvanger en het bedrag in bitcoins dat je over wilt maken. Vervolgens klik je op verzenden en je bent klaar. Heb je nog geen BTC-adres? Deze kun je heel eenvoudig laten aanmaken door de officiƫle bitcoin software. Deze kun je downloaden op www.bitcoin.org. Je kunt een BTC-adres laten toewijzen, maar je kunt ook zelf zoveel BTC-adressen aanmaken als je zelf wilt.

Comments are closed.