A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Jouw online Bitcoin wallet

Als je betalingen wilt gaan verrichten of wilt ontvangen in bitcoins, dan heb je een zogenaamde bitcoin client nodig. Dit is een account, dat ook wel je bitcoin wallet wordt genoemd. Het vormt immers jouw online portemonnee voor je bitcoins. Wanneer je je bitcoin wallet hebt geïnstalleerd, kun je aan de slag met jouw bitcoin wallet.

Je bitcoin wallet vormt voor jou alles wat je nodig hebt om bedragen in bitcoins te kunnen overmaken en ontvangen. In de wallet kun je alle transacties terug vinden, eigenlijk zoals je ook al je financiele verkeer kunt terug zien op een afschrift van je bankrekening. Je kunt zien hoeveel je hebt ontvangen en hoeveel je hebt uitgegeven in BTC. Daarnaast kun je ook je BTC-adres vinden in je bitcoin wallet en heb je de mogelijkheid een adresboek bij te houden. Dit laatste is vooral handig wanneer je regelmatig bitcoin bedragen betaald aan eenzelfde bedrijf of persoon.

De bitcoin wallet is dus eigenlijk heel goed te vergelijken met de online omgeving van je bank voor internetbankieren. Je ziet je inkomsten, je uitgaven, je BTC-adres en je hebt een adresboek. Kortom, je bitcoin wallet biedt jou alle informatie over onder meer transacties en je persoonlijke gegevens die je nodig hebt om er goed en overzichtelijk mee te werken. Tevens is er de optie om bitcoins te genereren vanuit je bitcoin wallet. Dit is echter niet aan te raden met een gewone pc, omdat deze die actie eenvoudigweg niet aan kan. Het is dan aan te raden bitcoins te genereren door deel te nemen aan een zogenaamde mining pool.

Een ander groot voordeel van de bitcoin wallet is wel dat je deze gewoon kunt gebruiken in je eigen taal. In het Nederlands heb je de volgende buttons: Overzicht, Verstuur munten, Ontvang munten, Transacties, Adresboek en Exporteren. Met deze laatste kun je het overzicht eenvoudig exporteren naar een map in je computer, zodat je deze altijd kunt raadplegen. In het overzicht kun je je saldo in BTC, je onbevestigde BTC, het aantal transacties en de meest recente transacties raadplegen. Tevens heb je onder meer mogelijkheden tot versleutelen, tot het maken van een back-up en het vragen van hulp via jouw online bitcoin wallet.

Comments are closed.