A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

De voordelen van Bitcoin

Wie gebruikt maakt van bitcoin, en dus betalingen verricht en ontvangt in bitcoin bedragen, kan zeker profiteren van enkele aantrekkelijke voordelen. Juist deze voordelen zorgen ervoor dat de bitcoins steeds populairder worden als betaalmiddel in de digitale wereld.

Bitcoins worden overgemaakt van het ene bitcoin account naar het andere, dus eigenlijk direct van betaler naar ontvanger. Dit wordt ook wel P2P genoemd en het houdt in dat er totaal geen tussenpersonen (of organisaties, banken e.d.) aan te pas komen. Dit levert diverse voordelen op. Op de eerste plaats is het aanzienlijk sneller. Een transactie neemt slechts seconden in beslag, waar banken er soms tot wel drie dagen over doen. Daarnaast worden er ook geen transactiekosten in rekening gebracht. Je betaalt dus nooit meer bitcoins dan nodig.

Het feit dat bitcoin een internationaal betaalmiddel is, levert uiteraard ook diverse voordelen op. Op de eerste plaats kun je heel gemakkelijk direct een betaling doen aan iemand die zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Ook dan verschijnt jouw betaling binnen hooguit enkele seconden in de wallet van de ontvanger. Internationale betalingen met bitcoins zijn dus vele malen sneller dan dezelfde betalingen in euro’s of bijvoorbeeld dollars. Je hoeft niet zelf aan de slag om bedragen om te rekenen naar andere valuta, maar schrijft gewoon het juiste bedrag bitcoins over. Voor je het ontvangen bedrag in bitcoins ook daadwerkelijk kunt gebruiken, zijn wel confirmations nodig. Dit kan op dit moment (april 2013) tot een uur duren.

Je hebt altijd volledige controle over jouw eigen bitcoins. Er worden geen onverwachte bedragen afgeschreven, je hoeft niet te betalen voor zaken die je eigenlijk niet wilt en je er gebeuren geen vreemde dingen in jouw online wallet. Kortom, je hebt altijd een helder inzicht in je inkomsten en uitgaven van bitcoins en verder hoef je je helemaal nergens mee bezig te houden. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken om te identiteit en de bescherming daarvan. Omdat de betalingen worden verricht en ontvangen aan de hand van een adres, dat gevormd wordt door een lange code met letters en cijfers, kun je volledig anoniem blijven als je dat wilt.

Bitcoin is een zogeheten open source project en dit draagt bij aan het voorkomen van frauduleuze praktijken. Iedereen die bitcoin gebruikt kan de broncode bekijken en deze transparantie zorgt ervoor dat fraude uitgesloten is. Indien een genie het toch voor elkaar krijgt, dan kan dit direct worden opgespoord en verholpen. Tot slot worden er niet oneindig veel bitcoins gemaakt. Er is een vastgesteld aantal, namelijk 21 miljoen bitcoins. Hierdoor is inflatie ook vrijwel uitgesloten

Comments are closed.