A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Bitcoin mining pools

Bitcoin mining is een manier om extra bitcoin te verdienen. Echter, hier moet je natuurlijk wel behoorlijk wat voor doen. Het gaat eigenlijk om het vinden van bitcoins en hierbij wordt aangehouden dat een bitcoin een getal is dat voldoet aan bepaalde crypto grafische regels. Het is de bedoeling dat het betreffende getal wordt uitgerekend, met behulp van de computer.

Niet elke computer doet er even lang over om het zogenaamde bitcoin getal te berekenen. De snelheid hiervan wordt weergegeven in megahashes per seconde. Het draait allemaal om het finaliseren van blocks. Deze blocks worden gevormd door transacties, welke moeten worden samengevoegd. Aan de hand hiervan wordt de afronding van een block berekend. Wanneer jouw computer de berekening heeft gemaakt, dan wordt je door het bitcoin netwerk beloond voor het werk.

De beloning is slechts half vastgesteld in hoogte. Dit wil zeggen dat de beloning op het moment zelf wel een vastgesteld bedrag inhoudt, maar dat dit vastgestelde bedrag steeds verandert. Dit heeft te maken met het feit dat een bitcoin steeds meer waard wordt, waardoor de beloning in aantal bitcoins dus steeds lager wordt. Zo bedroeg de beloning einde 2012 nog vijftig bitcoins en in april 2013 nog slechts de helft, namelijk 25 bitcoins. Dit betekent overigens niet dat je omgerekend in euro’s ook minder krijgt. De waarde van de bitcoin blijft namelijk voortdurend stijgen. Zo is de waarde van een bitcoin weleens binnen tien dagen verdubbeld. In april 2013 was de waarde van 1 bitcoin 53 euro. Dit wil zeggen dat je, als je de beloning in april 2013 kreeg, zo’n 1325 euro mocht ontvangen.

Mining is dus eigenlijk een jacht naar een beloning. Toch, solo mining is erg lastig en er kan behoorlijk wat tijd overheen gaan. Daarbij moet je ook de kosten voor de energie die het verbruikt niet onderschatten en ook zeker niet alle computers kunnen solo mining aan. Daarom werden er ook bitcoin mining pools opgezet. Dit betekent dat je deel kunt nemen aan een mining pool waarbij je slechts een percentage van de capaciteit van je videokaart en van de bijdrage aan de processor inzet. Samen met de andere personen in de mining pool vormt dit 100% en zo wordt er gewerkt naar de beloning. Voordeel is dat het sneller is en dat je computer het ook zeker aan kan. Nadeel is uiteraard wel dat de beloning ook verdeeld wordt onder het aantal personen in de bitcoin mining pool.

Comments are closed.